Piektdien – DJ STĪVS, sestdien – INSTRUMENTĀLI-ABSTRAKTAIS HIPHOPS un COLD WAVE

Šovakar, 29.aprīlī, “Skaņu meža” kafejnīcā/ierakstu veikalā Miera ielā 12 pulksten 22:00 spēlēs DJ Stīvs, īstajā vārdā Ernests Ansons. DJ Stīvs ir skaņu režisors un organizē festivālu Skaņu mežs, taču pirms tam daudzus gadus darbojās kā viens no repertuāra ziņā interesantākajiem un neordinārākajiem Rīgas dīdžejiem ar segvārdiem Skan4 un Drazza. Stīvam ir iespaidīga un reta vinila plašu kolekcija, kas kalpos par pamatu viņa šīvakara priekšnesumam.

Sestdienas, 30.aprīļa, programma “Skaņu mežā” būs raibāka kā parasti. Tā sāksies 20:00 un fokuss būs uz instrumentālo hiphopu un spēlēs Monkeymusician un “2 Instrumenti”. Bet pēc tam – dīdžejs Heinrihs Puciriuss, kas uz pāris dienām ieradies dzimtenē “atbrīvoties” no Luksemburgas, kur viņš šobrīd mīt un strādā Eiropas impērijas birokrātijā.

Tātad pēc kārtas:

Lieliskais latviešu instrumentālais hiphoperis Monkeymusician ir nolēmis izteikties pats un te ir viņa vārdi par paša tagadni un grupu “Vaļējs lūzums “. Piebildīsim, ka Monkeymusician kopš 1999. gada taisa no sampliem līmētu, džeza un alkohola ietekmētu instrumentālu-lo-fi-hip-hop mūziku, ir repojis savā laikā, nepārdodas reklāmām, bet turas pie d.i.y. filosofijas. :

“Kamēr mērkaķis turpina strādāt pie jaunas instrumentālas relīzes “Veģetārā atgriešanās”, viņš klausītājiem ir gatavs paspēlēt nedzirdētas kompozīcijas no arhīviem, kā arī jau dzirdētas kompozīcijas nedaudz, varbūt, citā griezumā, kā arī ieskandēs jaunumus no “Vaļējs lūzums” ziemas ierakstu sesijām (grupa “Vaļējs lūzums” ir trash-repa grupa, kas sastāv no: balodis, katrs 3. burts un monkeymusician; grupas albumu var lejupielādēt: nenosaukts.lv)”

Savukārt Heinriha Puciriusa aizraušanās ar mūziku kopš deviņdesmitajiem gadiem izpaudusies dažādos veidos, bet galvenokārt kā ierakstu kolekcionēšana un to atskaņošana dažādu formātu pasākumos (zem segvārda DJ Heincha) un mūzikas žurnālistika (žurnālos Veto, Jaffa Magazine, Neongrad blogā u.c.). Savulaik viņš arī spēlējis grupā Sirke, piedalījies pāris raidījumu veidošanā Radio Naba un kopā ar domubiedriem izveidojis elektroniskās mūzikas interneta izdevniecību netcords. Turklāt kā diskžokejs par muzikālo saturu gādājis arī vairākos Skaņu Meža rīkotajos pasākumos.

Šai reizei Heincha sagatavojis īpašu septiņdesmito gadu beigu un astoņdesmito gadu mūzikas izlasi, kurā ir gan minimālistisks franču Cold Wave, gan ekspresīvs Neu Deutsche Welle, avangardisks elektropops un tamlīdzīgas tam laikam novatoriskas un neordināras jaunā viļņa vēsmas.

Milleniuma pirmās 365 dienas iesvieda 2 instrumentiem klēpī DJtehniku, pirmās vinila plates un visu pārējo DJ cienīgo atribūtiku, kad Dublinā Goa-Trance fanāti topošo bītu mākslinieku iepazīstināja un iemīlināja elekotroniskajā mūzikā. Tam sekoja pirmās uzstāšanās privātos pārtijos un dažādos open air pasākumos Dublinā, elektronikas žanru apguve un sava stila izkopšana 4 gadu garumā, kam sekoja mākslinieka cienīga pauze, kā laikā 2 instrumenti inspirējās apceļojot ASV un piekopjot vairāk Hip-Hop žanra mūziku… Rīgā ir bijis dzirdams pāris barčikos un “Fosforfestā”.

Share Button