Māksla+Komunikācija’2012 programma paziņota!

No 4. līdz 6. oktobrim Rīgā norisināsies ikgadējais jauno mediju kultūras festivāls Māksla+Komunikācija 2012. Ar nosaukumu Art of Resilience (‘māksla pielāgoties’) šīgada festivāls turpina aktualizēt iepriekšējos gados aizsākto “tehno-ekoloģiju” tēmu. Šogad ilgtspējības jautājumi tiks aplūkoti no “pielāgošanās” (resilience) taktikas pozīcijām, īpaši pievēršoties “dabas un tehnoloģiju” savstarpējo attiecību un ietekmes pētīšanai, kā arī diskusijām par mākslas lomu ilgtspējīgas nākotnes veidošanā.

Festivāla atklāšanā – CETURTDIEN, 4. oktobrī pl. 19.00 kim? Spīķeros notiks vācu-šveiciešu mākslinieku kolektīva Knowbotiq prezentācija-performance, kurā mākslinieki Ivonne Vilhelma (Yvonne Wilhelm) un Kristians Hiblers (Christian Hübler) apspēlēs festivāla galveno tēmu – ‘māksla pielāgoties’, iepazīstinot ar savu daudzsēriju projektu “MacGhillie – vienkārši neesošs”.

Festivāla īpašajā programmā – PIEKTDIEN, 5. oktobrī pl. 20.00 Spīķeru Koncertzālē notiks multimediāls koncerts, kas attiecības starp dzīvo dabu un elektroniskajām tehnoloģijām risinās no visdažādākajām, radikāli atšķirīgām perspektīvām. Koncerts piedāvās mūziķu un mākslinieku interpretācijas par savstarpējo attiecību harmonijas un kontrastu meklējumiem bioloģiskajās un elektroniskajās pasaulēs.

Piektdienas vakara īpašais viesis – Deivids Rotenbergs (David Rothenberg) no ASV ir džeza mūziķis, rakstnieks un filozofs, kas klarnetes spēles improvizācijas apvieno ar brīvdabā ierakstītajām vaļu skaņām un putnu dziedāšanu. Pirms koncerta notiks šī ievērojamā mūziķa un Ņūdžersijas Tehnoloģiju institūta profesora lekcija, kurā viņš iepazīstinās ar savu redzējumu par cilvēku sabiedrības radīto tehnoloģiju un dabas savstarpējo mijiedarbību. Koncertā Deivids Rotenbergs uzstāsies parādot, kā mūzika spēj atklāt cilvēku un dabas pasaules attiecības.

 

Atšķirīgu perspektīvi piedāvās pazīstamais britu mākslinieks Marks Fells (Mark Fell), kas uzstāsies kopā ar Matu Stīlu (Mat Steel). Marks Fells ir multidisciplinārs mākslinieks, kas apvieno eksperimentālo elektronisko mūziku ar laikmetīgo mākslu, filozofiju un jaunajām tehnoloģijām. Marks Fells un Mats Stīls kā SND kolektīvs ‘dzīvajā’ performancē radīs elektroniskās pasaules skaņu ainavas – reizē saskanīgas un kontrastējošas.

Savukārt “elektromagnētiskā fantāzijas ceļojumā” klausītājus aizvedīs Clausthome mūziķi no Latvijas kopā ar video mākslinieku Mārtiņu Ratniku. Koncertā tiks atskaņoti arī Voldemāra Johansona un citu latviešu mākslinieku skaņdarbi.

Programma tuvākajā laikā tiks papildināta ar vairākiem citiem tikpat interesantiem mūziķiem un māksliniekiem no Latvijas un ārvalstīm.

 

 

Festivāla noslēgumā – SESTDIEN, 6. oktobrī no pl. 20.30 gaidīsim RIXC Mediju telpā, kur pēc “Skaņu meža” atklāšanas koncerta Latvijas Radio 1. studijā notiks “Māksla+Komunikācija” noslēguma pasākums. Tiks atklāta izstāde ar mākslinieku Rasas Šmites, Raita Šmita un Voldemāra Johansona izveidoto “bio-elektrisko” instalāciju, kas producēta sadarbībā ar RIXC un LU Cietvielu fizikas institūta zinātniekiem un šīsvasaras mākslas un zinātnes simpozija Renewable Lab dalībniekiem. Izstādes atklāšanas performancē tiks padarīts redzams un dzirdams process, kā bioloģiskie, elektriskie un elektroniskie tīkli mijiedarbojas, burtiski pārklājas viens ar otru.

Programma drīzumā tiks papildināta un cenas tiks precizētas (var mainīties).

 

Ieeja: 4. oktobrī uz atklāšanas performanci festivāla kartes un biļetes (cena: 2,50 Ls) varēs iegādāties uz vietas – kim? Spīķeros. 5. oktobrī uz festivāla īpašo programmu – multimediālo koncertu Spīķeru koncertzālē biļetes (cena: 5 Ls) varēs iegādāties iepriekšpārdošanā. Savukārt 6. oktobrī uz noslēguma prezentāciju-performanci RIXC Mediju telpā – derīgas būs Skaņu meža atklāšanas koncerta biļetes un abonomenti, kā arī festivāla ieejas kartes un biļetes, kuras varēs iegādāties uz vietas RIXC Mediju telpā pie ieejas (cena: 2,50 Ls).

 

Sekojiet jaunākajai informācijai festivāla mājaslapā un Renewable Network blogā:

http://rixc.lv

http://renewable.rixc.lv

Share Button