Skaņu Mežā: The Wire magazine publiskas intervijas + meistarklases

Nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu Mežs’2013 šogad publikai piedāvās apjomīgu un dažādīgu programmu piecu koncertvakaru garumā, taču tiks izvērsta arī festivāla satelītpasākumu daļa: sadarbībā ar savā sfērā ietekmīgo eksperimentālās mūzikas žurnālu The Wire no Lielbritānijas tiks novadītas publiskas diskusijas ar bundzinieku Viljamu Hukeru (William Hooker), Wolf Eyes dalībnieku Neitu Jangu (Nate Young) un audiovizuālo duetu Demdike Stare. Festivāla ietvaros notiks arī skaņu mākslai veltīts simpozijs, kā arī Viljama Hukera, Ļuda Mockūna (Liudas Mockūnas) un Jana-Petera Zontāga (Jan-Peter Sonntag) meistarklases un lekcijas.

Jan-Peter Sonntag

Jan-Peter Sonntag

Nepieradinātās mūzikas festivālā Skaņu Mežs’2013 viesosies žurnālisti no Lielbritānijas izdevuma The Wire, kas tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem eksperimentālajai mūzikai veltītajiem mūsdienu medijiem. Izdevuma žurnālisti novadīs publiskas intervijas pirmo divu festivāla koncertvakaru sākuma daļās. 10. oktobrī Splendid Palace Skaņu Meža apmeklētājiem būs iespējams noklausīties žurnālistu sarunas ar frīdžeza bundzinieku Viljamu Hukeru (plkst. 17:00) un grupas Wolf Eyes dalībnieku Neitu Jangu kopā ar multimākslinieku Janu-Peteru Zontāgu (plkst. 18:15), kas abi šajā pašā vakarā prezentēs audio-vizuālus darbus. Savukārt 11. oktobrī koncertzālē Palladium pirms koncertu sākuma – plkst. 20:00 – tiks novadīta publiska saruna ar Lankasteras audiovizuālo ritmiskās mūzikas duetu Demdike Stare.

Sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju festivāla ietvaros notiks vairākas meistarklases: 7., 8. un 9. oktobrī Mūzikas akadēmijas 328. kabinetā meistarklasi brīvajā improvizācijā sniegs lietuviešu saksofonists Ļuds Mockūns, savukārt 11. oktobrī par šo pašu tēmu meistarklasi sniegs afro-amerikāņu bundzinieks Viljams Hukers – arī tā notiks 328. kabinetā plkst. 13:00. 319. kabinetā divas stundas vēlāk – 15:00 – meistarklasi par kompozīciju laikmetīgās mākslas kontekstā sniegs vācu multimākslinieks un komponists Jans-Peters Zontāgs.  Savukārt 7. un 8. oktobrī akadēmijas LMT kamerzālē notiks skaņu mākslai, tās vēsturei un nākotnei veltīts simpozijs, kurā citu starpā piedalīsies mākslinieki Jākobs Kirkegārds (Jacob Kirkegaard) un Makss Īstlijs (Max Eastley). Atšķirībā no The Wire publiskajām intervijām, kas notiks koncertvakaru ietvaros, visus augstāk minētos Skaņu Meža pasākumus Latvijas Mūzikas akadēmijā būs iespējams apmeklēt par brīvu.

Sadarbībā ar Irīnu Špičaku un Krišjāni Rijnieku festivāla satelītpasākumu skaitu papildina arī meistardarbnīcu cikls „Creative coding for live audio and visuals”, kas notiek Rīgā no 29. septembra līdz 5. oktobrim.

William Hooker

William Hooker

12. oktobrī Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā pirms trešā Skaņu Meža koncertvakara īsu lekciju par komponistu Milanu Adamčaku, kā arī grafisko notāciju interpretēšanu sniegs slovāku mūziķis un komponists Daniels Matejs (Daniel Matej).

Biļetes uz festivāla koncertvakariem ir iespējams iegādāties ‘’Biļešu Servisa’’ tirdzniecības vietās (www.bilesuserviss.lv). Ieejas maksa par 10. oktobra koncertu Splendid Palace iepriekšpārdošanā ir 10 Ls, tāpat arī biļetes uz 11. oktobra ritmiskās mūzikas pasākumu Palladium iepriekšpārdošanā maksā 10 Ls, taču ieeja 12. oktobra koncertā Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā iepriekšpārdošanā maksā tikai 7 Ls. Ir iespējams iegādāties arī izdevīgu abonementu uz visiem trim festivāla vakariem, kas maksā 17 Ls.

Skaņu mežs ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā European Cities of Advanced Sound. Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007-2013 un LR Kultūras ministrija. Galvenie komerciālie atbalstītāji ir iRobot un Red Bull Music Academy.

Vairāk info:

http://www.cc4av.info/lv/pasakumi/

http://www.jvlma.lv/

Share Button