Audio intervijas ar Apeiron Crew, Lau Nau, Līsu Ulēnu un Natašu Baretu

2016.un 2017. gada laikā nepieradinātās mūzikas un mākslas biedrība ‘’Skaņu mežs’’ realizēja koncertsēriju ‘’Ziemeļnieces eksperimentālajā mūzikā’’, kuras mērķis ir ar priekšnesumu un interviju palīdzību izgaismot radoši drosmīgas mūziķes no Ziemeļvalstīm. Eksperimentālās mūzikas lauks, ierasti vīriešu dominēts, Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas un Somijas kontekstā izceļas ar panākumiem bagātu sieviešu klātbūtni, kuru pārstāvētā eskperimentālās mūzikas stilistiska ir plaša un daudzveidīga.

Papildus šķautne koncertsērijas priekšnesumiem ir interviju cikls, kas rīkots sadarbībā ar Radio NABA jeb Latvijas Radio 6. Intervijas tematiski tikušas veltītas gan projekta centrālajai tēmai, gan mūziķu radošajai darbībai.

Piedāvājam noklausīties interviju ierakstus ar koncertsērijas dalībniecēm Simonu Osteru, Emmu Bleiku un Sāru Svanholmu no Kopenhāgenā bāzētā dīdžeju trio Apeiron Crew, ar somu kino mūzikas komponisti un psihodēliskā folka dziedātāju Lauru Naukarinenu, kā arī ar Norvēģijā dzīvojošo elektroaukustiskās mūzikas komponisti Natašu Baretu.

Intervēja Elīza Āboltiņa

Intervēja Viestarts Gailītis

Projekts norisinās sadarbībā ar Kulturkontakt Nord un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

Apeiron Crew pārstāv arī novatoriskajai mūzikai un audiovizuālajai mākslai veltīto platformu SHAPE, ko atbalsta Eiropas Savienības programma “Radošā Eiropa”.

Share Button